Museums Vledder
Museums voor Valse Kunst, Moderne Glaskunst en Noord-Nederlandse Kunst

Vacature

Het bestuur van Stichting Museums Vledder zoekt kandidaten voor bestuursfuncties.
Interesse? Neem voor meer informatie contact op

"Vals" en "Echt" onder één dak

Het voormalige gemeentehuis van Vledder biedt sinds 1998 onderdak aan de museums voor Valse Kunst, Hedendaagse Glaskunst en Noord-Nederlandse schilderkunst, met buiten nog een Beeldentuin.

Is het echt of vals?
Die vraag komt voortdurend op als je ronddwaalt tussen de valse kunst. De Nachtwacht en de Mona Lisa hangen hier zonder toezicht samen op een zaal. Je mag gerust gaan zitten op de 2 Rietveldstoelen, of de "Denker" van Rodin even aanraken. Verder een opmerkelijke verzameling valse kunst van meestervervalsers Han van Meegeren en Geert Jan Jansen.
Lees verder de ontstaansgeschiedenis van Museums Vledder. 

Hedendaagse Glaskunst
De collectie hedendaagse glaskunst richt zich voornamelijk op Europese glaskunst van na 1945 en is naast de valse kunst in een eigen expositieruimte te bezichtigen. De verzameling is geconcentreerd op werk uit Nederland, Frankrijk, Italië, Polen en de Scandinavische landen.

Noord-Nederlandse schilderkunst

De collectie Noord-Nederlandse kunst bevindt zich in de museumbibliotheek, met o.a. werk van: Roessingh, Jannes de Vries, Jan Zondag, Reinhart Dozy en Eugène Charmon (pseudoniem van Jan Worst), Stengelin, Torie, Wiegers. Naast de vaste collecties, zijn er drie keer per jaar wisselende tentoonstellingen van moderne glaskunst en Noord-Nederlandse schilderkunst in een eigen expositieruimte van Museums Vledder.

De Friese kunstschilder Martin Sijbesma exposeert  "Romantiek" in Museums Vledder

Van 1 juli 2017 t/m 24 september 2017 exposeert  Martin Sijbesma in Museums Vledder. Hij laat op de expositie alle onderdelen van zijn werk zien, onder andere een aantal schilderijen van zijn voorliefde " de old-timers".
Hij is nu bezig met portretten van 99 vrouwen die belangrijk in zijn leven zijn, daarvan komen er een aantal naar Vledder. Verder worden er stillevens geëxposeerd.

Kom in actie voor ons Museum

Rabobank leden kunnen t/m 14 oktober op Museums Vledder stemmen voor de Rabobank ClubKas Campagne en ons zo steunen. Stem ► hier