Museums Vledder
Museums voor Valse Kunst, Moderne Glaskunst en Noord-Nederlandse Kunst

Nieuwsbrief 1805

Onlangs is Museums Vledder in het bezit gekomen van een echte krijttekening van Anton Heyboer. Deze tekening is geschonken door Willy en Trees van Kleef, eigenaars van de Twin Collectie en stelt een Cancan danseres voor. Museums Vledder had al een valse Cancan danseres en de gezusters Van Kleef vonden dat er een echte naast moest komen, ter vergelijking.

Twintig jaar geleden begonnen Henk en Erna Plenter met een museum in het voormalige gemeentehuis van Vledder.
Hun verzameling kunst werd er ondergebracht:
Hedendaagse Grafiek van de meest beroemde kunstenaars van de 20e eeuw,
Noord-Nederlandse Kunst van rond 1900, die Henk verzamelde nadat hij de door zijn vader rechtstreeks van Drentse kunstenaars gekochte  schilderijen erfde,
de grote verzameling Hedendaagse Glaskunst en
met de werken waar ze mee bedonderd bleken te zijn besloten ze van een apart gedeelte van het museum het Museum Valse Kunst te maken. Al 20 jaar lang brengen mensen de werken waar ze zelf mee bedonderd zijn, dus het gedeelte Valse Kunst is in de loop van de jaren aardig uitgedijd.

Museums Vledder viert dit 20-jarig jubileum met workshop voor de jeugd.
Op woensdag 23 mei 2018 wordt er tussen 15:00 en 17:00 uur voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar een workshop "Meisje met de Parel schilderen" gegeven. Zij kunnen onder leiding van de kunstenaars Jan de Boer en Jenny Otten deelnemen aan een workshop.Tijdens deze middag krijgen zij de kans om hun schepping van Het Meisje met de Parel te realiseren.
Een deskundige jury zal de 3 mooiste kunstwerken uitzoeken en de makers krijgen een prijs.

Draagt u het museum een warm hart toe, lijkt het u leuk om ons te helpen en woont u in de buurt, dan is het wellicht aantrekkelijk om ons museumteam als vrijwilliger te versterken.
Wij bieden u in een ontspannen werksfeer de mogelijkheid om uw steentje bij te dragen als gastvrouw/heer aan de balie of rondleid(st)er in de Museums.
Ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers, dit team kan zeker versterking gebruiken. Ervaring als bestuurder? of juist ervaring opdoen in ons team ... neem contact op voor een eerste kennismaking.
Kortom, versterk ons vrijwilligersteam en ga de uitdaging aan en maak tevens kennis met de geheimen van de Valse Kunst.

Wilt u in het vervolg onze nieuwsbrieven ook ontvangen?

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.