Print

Winterstop

Museums Vledder is gesloten t/m 27 maart.asleep

U bent van harte welkom van 28 maart t/m
1 november om ons museum te bezoeken.

Regelmatig zijn er wisselende tentoonstellingen deze worden op de website aangekondigd.

 

Print

Museums Vledder: Kunst met een glimlach

welkom website html 5dce80a9

Kunst is leuk, vinden ze in Museums Vledder. En kunst hebben ze daar volop: schilderijen, grafiek, glas. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij de valse kunst.

Museums Vledder is bekend van de rondleidingen door de valse kunst, die zeer vermakelijk zijn. Alle trucs van vervalsers komen aan bod, ook de verhalen over de meestervervalsers, zoals Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Wat is het verschil tussen een vervalsing en een kopie? Hoe worden de mensen belazerd? Hoe zorg je dat jij niet opgelicht wordt? Deskundige rondleiders vertellen het allemaal, met een knipoog.

Maar er is nog meer te beleven, anders heet het geen 'Museums'. Er is een prachtige collectie hedendaagse glaskunst, een zaal met Drentse schilderijen, een beeldentuin en een museumwinkel voor leuke kadogies, zoals ze daar zeggen. Museums Vledder is ook bekend van de boeiende tentoonstellingen, drie per jaar. Dus voor elk wat wils.

Waarom 'Museums' en niet 'Musea'? Vraag dat maar eens in Vledder.

 

Print

Vrijwilligers gezocht

Rubaniuk Kikker

Museums Vledder wordt geheel gerund door vrijwilligers. Deze giganten doen dit zonder enige vergoeding. Een geweldige prestatie!

Wilt u ook toetreden tot onze vriendengroep? We zoeken gastvrouwen/heren, rondleiders en een vrijwilligerscoördinator. Bel met 0521-383352 of kom eens langs.