Print

Museums Vledder: Kunst met een glimlach

welkom website html 5dce80a9

Kunst is leuk, vinden ze in de Museums Vledder. En kunst hebben ze daar volop: schilderijen, grafiek, glas. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij de valse kunst.

De Museums zijn bekend van de rondleidingen door de valse kunst, die zeer vermakelijk zijn. Alle trucs van vervalsers komen aan bod, ook de verhalen over de meestervervalsers, zoals Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Wat is het verschil tussen een vervalsing en een kopie? Hoe worden de mensen belazerd? Hoe zorg je dat jij niet opgelicht wordt? Deskundige rondleiders vertellen het allemaal, met een knipoog.

Maar er is nog meer te beleven, anders heet het geen 'Museums'. Er is een prachtige collectie hedendaagse glaskunst, een zaal met Drentse schilderijen, een beeldentuin en een museumwinkel voor leuke kadogies, zoals ze daar zeggen. De Museums zijn ook bekend van de boeiende tentoonstellingen, drie per jaar. Dus voor elk wat wils.

Waarom 'Museums' en niet 'Musea'? Vraag dat maar eens in Vledder.

 

Print

Uitslag loterij glaskunstmarkt

Zondag 27 juli was de glaskunstmarkt weer te bezoeken in Vledder. Een groot succes met prachtig weer.

Tijdens deze markt was er een verloting van drie glasobjecten van Cees van Olst ten bate van de renovatie van de voorpui van het museum. Ook dit was een groot succes!

Er is maar liefst € 859,10 opgehaald! Er kan weer geklust worden. 

Bij een loterij zijn er ook winnaars en dat zijn:

1e prijs: 0421

2e prijs: 0230

3e prijs: 0107

De prijzen zijn reeds opgehaald door de nieuwe eigenaars.