Winterstop

Museums Vledder is gesloten t/m 25 maart.

In deze tijd gaan we het museum grondig verbouwen en opknappen voor het volgende seizoen.                                                    hibernation free 759686 1
Vanaf 26 maart beginnen we het nieuwe seizoen met een verbouwd Museums Vledder en een gloednieuwe tentoonstelling.
Tot snel!

 

 

 

.

Museums Vledder: Kunst met een glimlach

welkom website html 5dce80a9

Kunst is leuk, vinden ze in Museums Vledder. En kunst hebben ze daar volop: schilderijen, grafiek, glas. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij de valse kunst.

Museums Vledder is bekend van de rondleidingen door de valse kunst, die zeer vermakelijk zijn. Alle trucs van vervalsers komen aan bod, ook de verhalen over de meestervervalsers, zoals Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Wat is het verschil tussen een vervalsing en een kopie? Hoe worden de mensen belazerd? Hoe zorg je dat jij niet opgelicht wordt? Deskundige rondleiders vertellen het allemaal, met een knipoog.

Maar er is nog meer te beleven, anders heet het geen 'Museums'. Er is een prachtige collectie hedendaagse glaskunst, een zaal met Drentse schilderijen, een beeldentuin en een museumwinkel voor leuke kadogies, zoals ze daar zeggen. Museums Vledder is ook bekend van de boeiende tentoonstellingen, drie per jaar. Dus voor elk wat wils.

Waarom 'Museums' en niet 'Musea'? Vraag dat maar eens in Vledder.

 

.

Tuinvrijwilligers gezocht!

Museums Vledder heeft een prachtige kleurrijke tuin.
Momenteel zijn er 3 toppers die op vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur de tuin onderhouden.
Dat is niet alleen lekker buiten, maar ook nog eens gezellig!
Uiteraard worden onze tuiniers goed verzorgd tijdens hun werk door onze baliemedewerkers.

Wie wil dit leuke team komen versterken? Bel voor meer informatie naar Museums Vledder (0521-383352).
U kunt ook dit contactformulier invullen, of kom eens langs.
Tuinmannentuin

.

Vrijwilligers gezocht

Rubaniuk Kikker

Museums Vledder wordt geheel gerund door vrijwilligers. Deze giganten doen dit zonder enige vergoeding. Een geweldige prestatie!

Wilt u ook toetreden tot onze vriendengroep? We zoeken gastvrouwen/heren, rondleiders en een vrijwilligerscoördinator. Bel met 0521-383352 of kom eens langs.

.