Museum VALSE KUNST
Fake art museum
Museum Valse Kunst te Vledder

Adres

Museum Valse Kunst
Brink 1
8381 BE Vledder
Tel: 0521-383352


Openingstijden

van 11:00 tot 17:00 uur

Momenteel zijn vanwege de beperkende maatregelen geen rondleidingen mogelijk.
Daar voor in de plaats bieden wij audiotours.

Aanmelden verplicht: 0521-383352

april t/m oktober: woensdag t/m zondag

november - december : zaterdag en zondag

Tarieven en arrangementen

Prijzen per persoon (inclusief rondleiding):

Entree

€ 8,00

Kinderen van 4 t/m 12 jaar

€ 3,00

Groepen momenteel niet mogelijk

€ 7,00

Leerlingen in klassenverband + begeleiders

€ 2,50

Rondleidingen en parkeren

Gratis


Bibliotheek

Hier kunt u vrijblijvend onder het genot van een kopje koffie rustig ontspannen tussen de Drentse Kunst. Voor de liefhebbers is er een grote collectie kunstboeken, niet alleen over Valse Kunst, maar ook boeken over nationaal en internationaal bekende kunstenaars. Als onderdeel van het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje kan dat aan een aantal kunsttafels. De tafel ‘een vorkje mee prikken’ van Johan Timmers is bovendien te koop.

Kinderatelier of speurtocht voor creatieve Kids

Voor de jeugd tussen de 4 en 12 jaar beschikt het museum op de 1e verdieping over een kinderatelier. Hier kan je een eigen kunstwerk maken, terwijl je (groot)ouders een kijkje in het museum nemen. Gratis materiaal is aanwezig. Na afloop mag je je eigen kunstwerk mee naar huis nemen.

Wil je dat niet, dan is er voor de speurneuzen een speurtocht door het museum met na afloop een leuke verrassing.

Kado winkel

Kado winkel

In onze Kado Winkel kan men vrijblijvend kiezen uit een gevarieerd assortiment glaskunst voor elke beurs. Zoekt u exclusieve glaskunst of een aandenken uit Vledder, glassieraden, kunst-boeken of kaarten, het is er allemaal.

Exposities

Drie keer per jaar is er een wisselexpositie. Het accent ligt op Noord-Nederlandse kunst, doorgaans aangevuld met een lezing en/of workshop van de exposerende kunstenaar.

Informatie voor minder-validen

De expositieruimten, museumwinkel en bibliotheek zijn gelijkvloers en rolstoelvriendelijk bereikbaar. De bovenverdieping van het museum is alleen met een trap toegankelijk. Hier bevinden zich kantoren en ruimtes voor projecten, speciale activiteiten en het Kinderatelier.

Workshop "Valse Kunst maken"

Na afloop van uw bezoek aan het museum, biedt Dok2a de mogelijkheid een workshop 'Vals Schilderen' in theater-/workshopruimte aan de Dieversluis te volgen. 

Kijk voor arrangementen en prijzen op www.dok2a.nl