Museum VALSE KUNST
Fake art museum


Expositie "Van Kunst tot Cash" 30-03-2019 t/m 01-09-2019

Meisje met de Parel

Het Meisje met de parel is misschien wel het bekendste werk van Johannes Vermeer, het werd in 2006 verkozen tot mooiste schilderij van Nederland. Vanaf 30 maart is er in Museum Valse Kunst een tentoonstelling te zien onder de titel ‘Van kunst tot cash’, met het meisje met de parel in de hoofdrol. 
De tentoonstelling geeft een overzicht hoe dit icoon van de Nederlandse schilderkunst wordt geëerd, geparodieerd en gecommercialiseerd. De verering uit zich in talloze kopieën die door amateurschilders gemaakt worden, in verschillende staten van volmaaktheid. Parodieën bestaan er ook veel, bijvoorbeeld het meisje met een kattenkop of  het meisje geschilderd op een muur, met een airco als parel, door de bekende kunstenaar Banksy. 
De commercie heeft het meisje met de parel ook ontdekt, met soms bizarre uitwassen als het meisje met de parel fietsbel, douchegordijn, vingerhoed, puzzels met uiteenlopende afbeeldingen van ons beroemde Vermeermeisje en de speciaal voor deze tentoonstelling uit China geïmporteerde meisje-met-de-parel-sokken. Bekijk de kunstwerken ....


 

 

 


  Ons "meisje" vertelt "zijn" verhaal ....


 

 7 juli t/m 22 september 2019

Expositie Siemen Dijkstra

 

STIL LEVEN & LANDSCHAP
Slachtoffers van een jachtig leven

 

Van 7 juli t/m 22 september 2019 exposeert de Drentse kunstenaar Siemen Dijkstra in ons museum.

Vogel

Siemen is een graficus/tekenaar, die voor zijn werk veel tijd in de natuur doorbrengt. Vaak treft hij hier dode dieren aan, aanleiding voor hem om ze als studie object te gaan gebruiken om zo zijn techniek te vervolmaken. In de loop der jaren heeft hij hiermee een eigen genre ontwikkeld. Hij exposeert naast de landschappen ook grafiek (houtsneden) en tekeningen van vogels en andere dieren.

 

naaktmodel


Als primeur exposeert hij ook een aantal tekeningen van naaktmodellen, een techniek waarbij hij zijn modellen in 15 minuten in beeld heeft gebracht.
28 september 2019 t/m 5 januari 2020

Expositie Jan Velthuis en Riny Bus

Kunstenaarsechtpaar Velthuis en Bus exposeren aquarellen.Binnenkort verwacht


Outsider Art expositie cliënten Trajectum Boschoord