Museum VALSE KUNST
  Een van de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe

Expositie Wouter Berns (juli - augustus - september 2022)

‘Onvervalste verbeelding’ 

In de tentoonstelling De onvervalste verbeelding van Wouter Berns’ zijn meer dan twintig schilderijen te zien waarop Berns ons zijn eigen onvervalste kijk op de wereld voorschotelt. In zijn verhalende schilderijen toont hij ons een relativerende weergave van het leven om ons heen. Staand voor een schilderij van Berns word je op subtiele wijze meegenomen naar een ongewone, maar meestal niet onmogelijke wereld.

Kunstschilder Wouter Berns woont en werkt al zo’n dertig jaar in Kampen, de stad waar hij in 1992 afstudeerde aan de kunstacademie. Sinds 1991 exposeert hij in galeries en musea in binnen- en buitenland. Door de wijze waarop Berns zijn verhalen schildert, ontvangt hij veel opdrachten van particulieren en bedrijven. Berns woont en werkt afwisselend in Kampen en de Franse Ardennen.

Opening 2 juliExpositie Ger Eikendal (oktober - november - december 2022)

Het werk van kunstschilder Ger Eikendal (Noordelijke realisten) gaat over thema’s met een maatschappelijk relevante inhoud. Dat kunnen complexe politieke theorieën zijn of algemene, alledaagse gebeurtenissen.
Opening    1 oktober