Museum VALSE KUNST
  Een van de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe

Expositie Joost Doornik (oktober - december)

‘BUITEN LICHT’

 

Het werk van Joost Doornik is sommigen van u vast bekend. Joost Doornik is plein air schilder, afgestudeerd aan de ABK Minerva. Hij werkt al vele jaren als kunstschilder in Groningen, en is als docent verbonden aan de Klassieke Academie aldaar. Hij is verder medeoprichter van galerie Doornik & Schelfhout, ook te vinden in Groningen.

Zijn specialisme is perspectief tekenen, nat in nat model en landschappen schilderen. Joost Doornik staat bekend om zijn kleurrijke schilderijen die opvallen door hun eigenheid en knappe verfbehandeling. In café-interieurs wordt het binnenstromende zonlicht gefilterd, waardoor de ruimte gehuld lijkt in een purperen gloed. De aanwezigheid van mensen is altijd voelbaar; niet alleen in de interieurs en stadsgezichten, maar ook in de landschappen.


Expositie Wouter Berns (2022)

‘Onvervalste verbeelding’ 

In de tentoonstelling De onvervalste verbeelding van Wouter Berns’ zijn meer dan twintig schilderijen te zien waarop Berns ons zijn eigen onvervalste kijk op de wereld voorschotelt. In zijn verhalende schilderijen toont hij ons een relativerende weergave van het leven om ons heen. Staand voor een schilderij van Berns word je op subtiele wijze meegenomen naar een ongewone, maar meestal niet onmogelijke wereld.


Kunstschilder Wouter Berns woont en werkt al zo’n dertig jaar in Kampen, de stad waar hij in 1992 afstudeerde aan de kunstacademie. Sinds 1991 exposeert hij in galeries en musea in binnen- en buitenland. Door de wijze waarop Berns zijn verhalen schildert, ontvangt hij veel opdrachten van particulieren en bedrijven. Berns woont en werkt afwisselend in Kampen en de Franse Ardennen.