Museum VALSE KUNST
  Een van de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe

Het museum is van 5 t/m 18 nov niet toegankelijk.
De winkel is wel gewoon geopend van 10:00 tot 17:00 uur

Wij werken met tijdblokken, meldt u tijdens de reguliere openingstijden aan voor u het museum bezoekt: 0521-383352 of 0615573988 

2/9 tot 3/1/21: Outsider Art

 Outsider Art expositie

Cliënten kunstzinnige vorming van Trajectum tonen hun creaties.

3/10 tot 3/1/21: Peter B van Houten 

Expositie  "Heiligen in beweging"

Op 3 oktober gaf Peter B. van Houten het startsein voor zijn bijzondere tentoonstelling. De expositie omvat 23 olieverfwerken, waarvan vijf werken in groot formaat 200 bij 140 cm van de in Foudgum (boven Dokkum) woonachtige beeldend kunstenaar.  Peter werd geraakt door de heiligenbeelden in een kapel in Auvergne, Frankrijk. De beelden waren in de kapel, die er meer uitzag als een opslagruimte, verzameld. Daar heeft hij geruime tijd geschilderd en voorstudies gemaakt die later werden verwerkt in de grote doeken. In deze werken worden zowel ‘actualiteit’ als ‘beweging’ zichtbaar, hetgeen altijd een belangrijk onderdeel is geweest in zijn werk. Zijn grote liefde voor zowel de klassieke- als de hedendaagse schilderkunst komen in deze werken tot uiting.
Jennifer Koning voorlopig uitgesteld

‘Karakterportretten van mens en dier’ 
Jennifer Koning maakt prachtige figuratieve schilderijen van mensen en (vooral ook) dieren, veelal in opdracht. Geen bekende Nederlanders of exotische dieren, maar personages uit ons dagelijkse Hollandse leven zijn de favoriete onderwerpen voor haar portretten. Honden, mensen, koeien, katten en paarden. Zij schildert en tekent ze in olieverf en houtskool.