Museum VALSE KUNST
  Een van de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe

De onvervalste verbeelding van Wouter Berns

Voor de tweede maal exposeert Wouter Berns in het Museum Valse Kunst. Nadat hij in 2016 met enkele collega kunstenaars in Vledder exposeerde, organiseert het museum nu een solotentoonstelling van zijn werk onder de titel 'De onvervalste verbeelding van Wouter Berns'. In meer dan twintig schilderijen toont Berns een verrassende en relativerende weergave van het leven om ons heen.

De opening op zaterdag 3 april was door corona gedwongen symbolisch en sober. Symbolisch lieten we de opening plaatsvinden in een museum zonder schilderijen aan de muur. Want heeft het zin om een tentoonstelling in te richten als de deuren toch niet open mogen, er toch geen bezoekers kunnen worden ontvangen? Sober was de opening omdat we door de maatregelen slechts met een handjevol mensen aanwezig mochten zijn. 

Door de coronabeperkingen is de tentoonstelling nog niet voor het publiek toegankelijk. Het Museum Valse Kunst hoopt dat de maatregelen vanaf 20 april worden versoepeld. Zodra we groen licht krijgen van de overheid hangen we de schilderijen op en gaat de deur wijd open, zodat iedereen 'De onvervalste verbeelding van Wouter Berns' kan ervaren.

De tentoonstelling 'De onvervalste verbeelding van Wouter Berns' loopt nog tot tenminste eind juni.

Coronaclown, acryl op paneel