Museum VALSE KUNST
Fake art museum

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Nieuwsbrief 22 juli 2020

Opening zomerexpositie

Op 18 juli vond de opening deze keer in de open lucht onder een heerlijk zonnetje plaats, een geslaagde oplossing om aan huidige beperkingen te voldoen. Voor de vrienden, vrijwilligers en gasten hield het hoofd politieteam, Martin Finkelnberg een openingswoord. De expositie werd met het doorknippen van het lint door Richard Bronswijk en Anneriek Koopmans-Wielinga officieel geopend.

Binnen de politie houdt het team Kunst & Antiek Criminaliteit zich speciaal bezig met het opsporen van vervalste en gestolen kunst. Zij hebben hiervoor ook contact met andere landen en zijn zij het aanspreekpunt voor Europol en Interpol.

Op deze expositie worden werken getoond die door dit team in beslag zijn genomen. Bij de objecten zijn de verhalen die door de medewerkers werden opgetekend te lezen, of via een audiobestand te beluisteren. Er zijn vervalsingen van o.a. Picasso en van Gogh, vervalste reisikonen en precolumbiaanse voorwerpen te zien.

Het is voor het eerst dat we naast onze vaste valse kunst collectie de gelegenheid voor deze expositie over kunstvervalsingen kregen. We hebben dit kunnen realiseren met medewerking van het Team Kunst & Antiekcriminaliteit en het Ikonenmuseum uit Kampen en is tot 27 september te zien.

Inmiddels is er in de pers ook al aandacht aan besteed. Op onze website zijn onder de rubriek "In de media" een aantal publicaties te lezen en te beluisteren.

Op 30 juli zal tussen 16:30 en 17:00 uur BNR radio tijdens de uitzending "Spitsuur" hier ook aandacht aan besteden.