Museum VALSE KUNST
Fake art museum

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Nieuwsbrief 18 augustus 2019

Meisje met de Parel

Exposities
De expositie "Van Kunst tot Cash" levert vaak hilarische taferelen op. De opstelling boven blijkt een schot in de roos, bezoekers verkleden elkaar als meisje met de parel. Voor bezoekers die de trap niet op kunnen, blijken de video's in de Raadszaal een ideale oplossing te zijn. Het wordt zeer gewaardeerd dat ze op deze wijze toch iets van de expositie mee krijgen en vaak doneren deze bezoekers dan ook na afloop iets voor de traplift.

Siemen Dijkstra

De opening van de expositie "STIL LEVEN & LANDSCHAP" was goed bezocht. Inmiddels zijn er al aardig wat werken van Siemen Dijkstra verkocht. Deze expositie loopt t/m 22 september, waarna het kunstenaars echtpaar Jan Velthuis en Riny Bus uit Giethoorn hun aquarellen zullen exposeren.

Jan Hoogkamer

Ook dit jaar zullen de cliënten van Trajectum uit Boschoord hun werk, als een "Outsider Art" expositie, vanaf begin september bij ons tentoonstellen.

In de glaskunstruimte is intussen ook iets veranderd. Er staat nu een werktafel, waar Jan Hoogkamer (inmiddels als vrijwilliger van het museum) over toegepaste glastechnieken vertelt. Het gaat dan over figuren in glas zandstralen, glas-in-lood objecten maken en het verschil in glas en kristal. Aan de hand van voorbeelden laat hij het ontstaan van een kristallen (wijn) glas zien. Bezoekers die nog op de volgende rondleiding moeten wachten, kunnen nu bij Jan zijn verhaal horen.

Kunstproeverij

Ook dit jaar was het museum weer vertegenwoordigd met een kraam op de kunstmarkt. Er heerste een gezellige drukte, maar niet zo als vorig jaar. Waarschijnlijk door de hitte en er waren te veel andere activiteiten in de omgeving waar men uit kon kiezen. De opbrengst van de glasverkoop was dan ook minder, namelijk €170.

Rabo CubSupport

Rabo ClubSupport actie
In september begint de Rabobank weer met een ClubSupport actie, waar het museum voor is aangemeld. Rabo Drentse Land stelt aan verenigingen en stichtingen in eigen regio een bedrag van €9,4 miljoen beschikbaar. Bent u lid van de Rabobank, dan krijgt u binnenkort bericht. Van 27 september t/m 11 oktober mag u 5 stemmen uitbrengen, daarvan maximaal 2 stemmen op Stichting Museums Vledder. Vorig jaar heeft deze actie ons ruim €600 opgeleverd. Iedere stem  had vorig jaar een waarde van ruim €28. Zo hopen we net als vorig jaar weer via stemmen een mooie bijdrage te krijgen. Laat u stem dus niet verloren gaan.

De traplift actie loopt goed

traplift actie

De statiegeld actie voor de traplift heeft €576 opgeleverd. De teller staat nu op €1.450. Samen met de komende Rabo actie en de donaties die we via de collectebus bij de trap en website binnen krijgen, verwachten we dat aan het einde van het jaar de teller de €2.000 kan passeren.

valse piano

Valse piano
Een donatie van een andere categorie is de piano die Gerard Meijer, na het stoppen van zijn bedrijf, aan het museum heeft geschonken. Hij staat inmiddels in de bibliotheek. Er was lang niet op gespeeld, hij kan dus best vals zijn.