Museum VALSE KUNST
Fake art museum

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Nieuwsbrief 19 januari 2019

Medewerkers van het museum zijn druk met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.  De collectie Valse Kunst wordt opnieuw ingericht, met plaats voor de nieuwe aanwinsten die de afgelopen periode in ons bezit zijn gekomen. De promotie gaat zich vooral op de Valse Kunst richten, met veel nadruk op onze fantastische rondleidingen met amusante verhalen!We treden het komende jaar dan ook naar buiten als "Museum Valse Kunst" en gebruiken "Kunst met een glimlach"  als ons thema. Daarnaast willen we ook de sociale media (Facebook, Instagram, Twitter en Youtube) meer bij onze PR betrekken.Volgt u de sociale media ook? Lees, Like en Volg het museum dan ook. Onze website heeft intussen ook een facelift gekregen.Uit recent onderzoek blijkt dat 85% van de bezoekers zich via verschillende bronnen op internet heeft georiënteerd, 10% via familie en kennissen en 5% via dagbladen en tijdschriften.

Daarbij blijven onze Glaskunst, Drentse kunst, exposities en de beeldentuin ook belangrijk. Voor bezoekers blijft het een leuke verrassing dat er dus nog veel meer te beleven valt als zij ons museum bezoeken. De museumwinkel wordt meer een Kado shop, met naast de glaskust een gevarieerder aanbod van o.a. glassieraden.

Expositie “Huwelijk”

De eerste expositie in het nieuwe jaar zal als titel dragen: "Het Huwelijk in allerlei vormen en details", met o.a. workshops, lezing van een goudsmid, bloemschikken, corsages maken. Verder een trouwfoto expositie met foto’s van bruidsparen die ooit in het museum (voormalig gemeentehuis) getrouwd zijn. Het zijn Chris Schnek (vroegere vrijwilligster) en haar vriend Wiebe, die op vrijdag 29 maart 2019 met hun huwelijksvoltrekking de aftrap voor deze expositie zullen geven.

Expositie "Van Kunst tot Cash"

Tegelijkertijd start er een extra tentoonstelling met een verzameling van de meest uiteenlopende voorwerpen die “Het meisje met de parel” van Vermeer als uitgangspunt hebben.