Museums Vledder
Museums voor Valse Kunst, Moderne Glaskunst en Noord-Nederlandse Kunst

Nieuwsbrief 27 september 2018

Herfstexpositie

Op 29 september is de tentoonstelling "Werk van begin tot nu" van Mieke Pontier geopend.
De natuur is een bron van inspiratie voor Mieke Pontier, zij combineert glas met keramiek – een samenvoeging die niet veel voorkomt – en realiseert daarmee beelden, waarin een synthese tussen de twee materialen (met ieder hun eigen eigenschappen en kwaliteiten) wordt bereikt. Zo ontstaan beelden waarin herinneringen, indrukken en ervaringen worden vastgelegd. Reizen, bijvoorbeeld naar Japan, Siberië, Noorwegen en Afrika, vormen een belangrijke inspiratiebron. De natuur in zijn algemeenheid is een bijna onuitputtelijk bron van inspiratie.
Op dit moment neemt de combinatie van (geblazen) glas en steengoed in haar werk de belangrijkste plaats in. De gecombineerde objecten van Mieke Pontier verwijzen enerzijds naar de natuur en natuurlijke verschijnselen (wolken, wervelwinden, water, gesmolten ijs, bladeren), anderzijds zijn er uiteenlopende standen van het menselijk lichaam in te herkennen. Haar stukken zijn wat vorm betreft teruggebracht tot de essentie.

Oktober kindermaand
Dit jaar staat bij ons een poppenkast voorstelling op het programma. Poppentheater Popperazzi komt ter gelegenheid van ons 20 jarig jubileum, op 27 oktober nog een keer bij elkaar, om voor de allerlaatste keer "Misère in het Museum" te spelen. De voorstelling is gratis voor alle basisschool leerlingen, aanvang 15:00 uur.

Nieuw bestuurslid
Het bestuur van de Stichting Museums Vledder is uitgebreid met een nieuw bestuurslid. Gert Dijkhuizen is op 24 september als nieuw lid verwelkomt.

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.